Danmark har fået en international lysuddannelse

Danmark er verdenskendt for sin helt unikke tilgang til lys, teknologi og æstetik. I 2014 blev der sat spot på lysforskning og vigtigheden af en egentlig lysuddannelse i Danmark, da første hold lysstuderende startede på MSc in Lighting Design. Uddannelsen blev skabt med afsæt rapporten ”Behov for lysuddannelse i Danmark”, som Innovationsnetværket DANSK LYS var initiativtager til. Dansk Center for Lys stod for det egentlige indhold til selve rapporten.

Ellen Kathrine Hansen, Ph.d. Lektor. Leder af Lighting Design uddannelsen siger: Rapporten "Behov for lysuddannelse i Danmark", udgivet af Innovationsnetværket Dansk Lys og Dansk Center for lys i december 2012, har været værdifuld for udarbejdelsen af akkrediteringsansøgningen til den første kandidatuddannelse i lysdesign i Danmark. Rapporten havde meget grundige undersøgelser af behovet, indholdet og lokalisering samt beslægtede uddannelser, hvilket er vægtet højt i vurderingen af uddannelsen. Den nye uddannelse, der går under titlen MSc in Lighting Design, startede på Aalborg Universitet i København i september 2014 med 34 internationale studerende.  

Med fokus på faglighed og flere lysstuderende håber Innovationsnetværket DANSK LYS at kunne bidrage til at skabe øget opmærksomhed omkring de danske kompetencer inden for lys samt højne kvalitet og konkurrenceevne i fremtidige produkter og løsninger på markedet.

http://www.dansklys.dk/cases/international-lysuddannelse
21 MARTS 2019