Folkemødet på Cirkuspladsen:  Joshua Tree Photography

Lysviden til folket! Mød os på Folkemødet lørdag 16. juni

torsdag 03 maj 18
|

Foto: Joshua Tree Photography

Lørdag den 16. juni kl. 13.30 sætter Innovationsnetværket DANSK LYS sammen med Sweco og DAC viden om lys på Folkemødeagendaen. Det sker med eventet Lys og mørke styrer dit liv, der finder sted i DACs telt ved Allinge Røgeri. 

Det overordnede tema for DACs telt er Fremtidens Bolig, her vil vi formidle viden om lys og stille spørsgmål til, hvad den nye viden om lysets indvirkning på menneskers fysiske og psykiske helbred samt de nye belysningsteknologier kommer til at betyde for fremtidens boliger, bygninger og byudvikling – inde såvel som ude.

Medvirkende:

  • Elsebeth Gerner Nielsen, rektor, Designskolen i Kolding.
  • Øivind Slaatto, prisvindende designer, SLAATTO DESIGN.
  • Anne Bay, direktør, Dansk Center for Lys.
  • Michael Stormly Hansen, MD, FEBO, øjenlæge og Fellow i Neurooftalmologi, Købehavn
  • Joachim Stormly Hansen, fagspecialist, lys og døgnrytmer.
  • Merete Madsen, arkitekt, Ph.d., Lysdesigner, Sweco Danmark.

Læs hele beskrivelsen på Folkemødets hjemmeside under programmet for lørdag (event F22).

Eller herunder:

Lys og mørke styrer dit liv

Rigtigt lys i hverdagen gør glad. Hvordan udnytter vi den nye viden om lys?

Ny forskning viser, at lys i rette ’doser’ i løbet af døgnet er afgørende for vores fysiske og psykiske velvære. Så hvad kommer den nye viden og nye belysningsteknologier til at betyde for fremtidens boliger, bygninger og byudvikling – inde og ude? Lys bruges til behandling af depression og har desuden vist sig effektiv i behandlingen af andre sygdomme, men hvad betyder den nye viden for raske menneskers hverdag? Hvordan påvirker lys vores hjerner? Hvad betyder døgnrytmen for vores sundhed? Kan lys forebygge stress og søvnbesvær? Og hvad kommer det til at betyde for fremtidens byudvikling, bygninger og boliger? For vores hverdagsliv i 24/7-samfundet? Hvad har vi set virke, hvad kunne vi gøre anderledes? Hvordan får vi mere livsglæde og værdi ud af de nye lyskilder? Hvordan får vi mest muligt ud af vores viden og muligheder? 

http://www.dansklys.dk/nyheder/Nyhed?id=%7BBEE3ED36-2964-4CE7-A895-8E326754258A%7D
21 MARTS 2019